Sabíeu que actualment, el segon motiu de baixa laboral al nostre país es la lumbàlgia? Les cervicàlgies i malalties psiquiàtriques també estan dins de les cinc primeres. I sabíeu que es calcula que el 80% de la població patirà mal d’esquena en algun moment de la seva vida? Si això no es tracta acostuma a cronificar-se, presentant complicacions a nivell personal, social i laboral.

Actualment, per sort, tenim un sistema on la salut dels treballadors és prioritària i el servei de la baixa laboral remunerada és un dret indispensable que es va aconseguir en el seu moment i que ens va fer avançar com a societat.

Malgrat això, per una empresa és evident també que la baixa laboral dels empleats no és plat de bon gust, degut al què suposa a nivell d’organització i econòmic.

De la mateixa manera, a un bon treballador no li agrada agafar la baixa. La gent vol rendir, vol donar el millor de sí mateixa i per suposat es vol trobar bé. De vegades, el ritme de vida que portem i l’estrès, entre altres coses, fa que la nostra salut es vegi molt castigada, i amb el temps, “passa factura”.

Hi ha molts tipus de baixes que són totalment inevitables. Però la majoria de baixes es podrien evitar si la nostra qualitat de vida fos millor, si tinguéssim bons hàbits, si a la nostra feina es cuidés de la nostra ergonomia i higiene postural, si no estiguéssim sotmesos a nivells de estrés tan elevats, i si, per sobre de tot, empresa i treballador es donessin la confiança que cal per poder donar el millor de nosaltres mateixos.

És evident que un treball de prevenció és bàsic per evitar molts dolors i patologies, i per tant, baixes laborals. Malauradament, al nostre país, la prevenció encara no ha agafat el pes que li correspon.

I no només les baixes preocupen a les empreses; segons els estudis, al nostre país, comparat amb la resta d’Europa, és on més hores treballem i menys rendim…preocupant, no? Potser hauríem d’anar assumint certs canvis, i redirigir les empreses cap a un model més cooperatiu on es valori de veritat la feina i el benestar dels seus treballadors. Només podem donar el millor de nosaltres mateixos si estem i ens sentim bé.

 

Des de EG FISIOTERÀPIA, us volem oferir un servei de prevenció i tractament per tal de fer front a aquesta situació i canviar el model actual d’empresa.

Informa’t aquí

¿Te gustó el artículo? Compártelo 😉Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Buffer this page
Buffer
The following two tabs change content below.
FISIOTERAPEUTA. REHABILITACIÓN A DOMICILIO Terapia manual. Traumatología. Neurorehabilitación. Te ofrezco una manera diferente de hacer rehabilitación, en la comodidad de tu casa, sin depender de nadie y con un tratamiento totalmente personalizado y adaptado a tus necesidades. Mi profesión es mi manera de aportar a otros las herramientas de las que dispongo para ayudarles en su proceso de recuperación. Si quieres saber si puedo ayudarte visita mis Servicios. Me desplazo a poblaciones del Vallés Oriental.

Latest posts by Elena Guardiola (see all)

Deja un comentario

Información básica sobre Protección de datos
Responsable: DÑA.MARIA ELENA GUARDIOLA BOSCH
Finalidad: Envío de información solicitada, gestión de suscripciones al blog y formularios
Legitimación: Consentimiento del interesado
Destinatarios: Active Campaign como plataforma de envío de newsletters recibirá datos para gestionar las suscripciones
Derechos: acceso, rectificación, supresión, limitación de tratamiento, u oposición al tratamiento, así como el derecho a la portabilidad de los datos 
Información adicional: Disponible la información adicional y detallada sobre la Protección de Datos Personales en nuestro sitio web corporativo Información básica y detallada en protección de datos y política de privacidad.

Abrir chat
¿Necesitas ayuda?
¡Hola!
¿En qué puedo ayudarte?